<$Bl

<$Bl13 Nisan 2008 Pazar>

<$BlArtık blogspot'tayım. Taşınmamın sebebine gelince blogcu üzerindeki
resim yükleme limitim dolduğu için yeni tarif eklemek istediğimde eski
tariflerden birine ait resmi silmem gerekiyordu. Bu sebeple yeni bir tarif
eklemek benim için çok sıkıntılı olmaya başlamıştı. Bu ve sitede yaşanan
bazı sıkıntılar nedeniyle blog arkadaşlarımdan aldığım bilgilere istinaden
siteyi blogspot'a taşımaya karar verdim. Bu süreç biraz zor oldu benim

için aslında. Tüm tarifleri teker teker yeni siteye aktardım ve o zaman
farkettim ki ne çok tarifim olmuş benim.
Artık buradayım. Ümit ediyorum sıkıntı yaşamadan çok daha rahat ve

keyifli olarak yeni ve güzel tarifleri sizinle paylaşacağım. Umarım sizde
yeni siteyi beğenmişsinizdir. Görüşlerinizi benimle paylaşırsanız çok
sevinirim.
Gelelim tarifimize. Sahrap Soysal'ın tarifi ile zencefilli tahinli kurabiyeler
hazırladım. Kurabiyeler gerçekten çok lezzetli oldular. Ağızda dağılan bu
leziz kurabiyeler ayrıca inanılmaz bereketli. Bu ölçü ile 2 büyük tepsi

kurabiye çıkıyor.
Denemeniz tavsiyesiyle.
Sevgiler,







Malzemeler:
250 gram yumuşamış margarin (ben becel kullandım)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı tahin
1 paket vanilya
1 adet yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı karbonat
1/2 su bardağı çekilmiş fındık ( ben ceviz kullandım)
Un

Yapılışı:
*Margarin, şeker, yumurta, ve tahin mikser ile karıştırılır.
*Çekilmiş fındık, vanilya, karbonat, zencefil ve toz tarçın eklenip
yeniden karıştırılır.
*Daha sonra bu karışıma azar azar un eklenerek hamur yoğurulur.
*Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
*Tezgah hafifçe unlanıp merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açılan
hamurdan şekilli kalıp yardımı ile kurabiyeler çıkarılır.
*Kurabiyeler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve 180 derece

ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika üzerleri pembeleşinceye kadar

pişirilir.
*Soğuduktan sonra servis yapılır.
(kurabiyeler sıcakken yumuşak olduğu için dağılabilir)

Afiyet olsun.




Etiketler:

<$I18 Yorum4>

    <$Blsemracım kimbilir nasıl gzel kokuyordur nasıl da güzel eriyordur ağızda


    ellerine sağlık
    kocaman sevgiler

    <$I1Anonymous Adsız adlı yazara görepan style="text-transform:lowercase"><$I1saat: 13 Nisan 2008 20:53 an> <$Bl 

    <$Blharika gorunuyor cok nefis olmali ellerine saglik.Blogcuya bende resim yukleyemiyorum baska bir kolayligi yok heralde blogspotta cok rahat edersin daha kolay geldi bana sevgilerrr

    <$I1Blogger MUTFAKISTAN adlı yazara görepan style="text-transform:lowercase"><$I1saat: 13 Nisan 2008 20:58 an> <$Bl 

    <$Blcanım ne iyi ettinde geldin.....

    bloğun çok güzel olmuş....hoşgeldin...

    kurabiyelerin nefis görünüyor....ellerine sağlık....

    bende taşınırken nasıl zorlanmıştım....şimdi alıştım bile...

    öpüyorum canım...

    <$I1Blogger Disalce adlı yazara görepan style="text-transform:lowercase"><$I1saat: 14 Nisan 2008 08:53 an> <$Bl 

    <$Blslm siten hayırlı olsun.tek tek
    dolaştığım sitelerin taşınmasından memnun değilim ama sizin için en iyisi oysa tabi söze gerek yok .çektiğin resimler beni de dene diye benide dene iyi ikne ediyor eline sağlık
    mugla48

    <$I1Anonymous Adsız adlı yazara görepan style="text-transform:lowercase"><$I1saat: 14 Nisan 2008 16:45 an> <$Bl 

    <$BlMerhaba çok lezzetli görünüyorlar. Zencefilsiz ve kabartma tozu ile denesek olur mu acaba?

    <$I1Blogger HUYSUZBALIK adlı yazara görepan style="text-transform:lowercase"><$I1saat: 14 Nisan 2008 16:54 an> <$Bl 

    <$BlGüzel yorumlarınız için teşekkür ederim.
    Gerçekten çok leziz kurabiyeler.
    Asıl tadını veren tahin olduğu için zencefilsiz ve kabartma tozu ilavesi ile de çok güzel olacağını düşünüyorum.

    <$I1Blogger Semra Altay adlı yazara görepan style="text-transform:lowercase"><$I1saat: 14 Nisan 2008 18:23 an> <$Bl 

    <$BlSemra'cığım canım hala bazen sorun yaşıyorum...dün bende fotoğraf eklerken yaşadım bazı sorunlar...
    Umarım düzelir en ksa zamanda...
    bu kurabiyeleri sıvıyağ ve de zencefilsiz halini denemiştim...gerçekten nefistiler ki bunlarda öyleler...ellerine sağlık canım...
    sevgilerimle,
    ilkay

    <$I1Blogger İLKAY adlı yazara görepan style="text-transform:lowercase"><$I1saat: 15 Nisan 2008 11:54 an> <$Bl 

    <$BlMerhaba.
    Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.
    Sahrap Soysal hanımefenin yemek tariflerini blogumda bulabilirsiniz.
    Sahrap Soysal - Bir Yemek Masalı

    <$I1Anonymous Sahrap Soysal adlı yazara görepan style="text-transform:lowercase"><$I1saat: 26 Mayıs 2009 16:18 an> <$Bl 

    <$BlYorum Gönder

    <$BlKaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

    This is a paragraph of text in the sidebar.

    -->

    Powered by Blogger

    <$BlKaydol:
    Kayıtlar [Atom]