<$Bl

<$Bl14 Aralık 2006 Perşembe>

<$BlAcil durumlar için mutlaka her zaman dondurucuda
milföy hamuru bulunduruyorum. Yine hızlı bir şekilde
börek hazırlamam gerekti ve milföy hamurları imdadıma
yetişti. Annemin tarifi ile ıspanaklı börek hazırladım.
Gerçekten çok lezzetli bir börek oldu.
İşte tarifi..




Malzemeler:
6 adet milföy hamuru
½ kg ıspanak
1 adet soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı nane
Karabiber
Tuz
1 adet yumurta sarısı
Susam

Yapılışı:
*Böreğin içi için sıvıyağı tencereye alıp 1 adet doğranmış soğanı
ekleyin. Soğanlar pembeleşince yıkanmış ve doğranmış
olan ıspanakları ekleyin. Tuz, karabiber ve naneyi ekleyip
pişirin.
*Milföy hamurlarını yan kısımları birbirlerinin üzerine
gelicek şekilde yan yana dizin. Merdane ile ileri geri
hareketler ile açarak dikdörtgen şeklinde tek parça hamur
elde edin.
*Hazırladığınız içi hamurun uç kısmına uzunlamasına yayın.
Hamuru rulo olacak şelilde sarın. Yuvarlak şekil vererek
yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın.
*3 parmak aralıklar ile ruloya kesikler atın. İç kısım
kesilmeyecek, orta kısımdan başlayarak dışa doğru kesilecek.
*Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra 200 derece fırında
kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet Olsun...

Etiketler:

<$I10 Yorum4>