<$Bl

<$Bl4 Ocak 2007 Perşembe>

<$BlBayram kurabiyelerinden 2. tarif.
Bu ölçü ile 2 tepsi kurabiye çıkıyor. İsterseniz
ölçülerin yarısını kullanarak hazırlayabilirsiniz.
Kolay gelsin...

Malzemeler:
1 paket margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 adet yumurta
2 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 çay bardağı çekilmiş fındık

Yapılışı:
*Yumuşamış olan yağ, yumurta, pudra şekeri, sıvıyağ
vanilya, fındık ve alabildiğince un ilavesi ile yumuşak
bir hamur yoğrulur.
*Hamur merdane ile 1 santim kalınlığında açılıp,
şekilli kalıplar ile kesilerek yağlanmış fırın tepsisine
dizilir.
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirilir.

Not: Ben hamuru yoğurduktan sonra yarısını ayırıp
2 çorba kaşığı kakao ilave ederek kakaolu hamur elde
edip, kurabiyelerin yarısını kakaolu olarak hazırladım.
Kurabiyelerin üzerini boncuk şekerler ile süsledim.

Etiketler:

<$I10 Yorum4>