<$Bl

<$Bl11 Şubat 2007 Pazar>

<$BlUzun süredir şeker hamuru kullanarak
pasta yapmak istiyordum. Ve ilk denememi
sevgililer günü için hazırladığım pasta ile yapmış
oldum. Lezzeti çok güzel oldu ama görüntüsü için
yorumu sizlere bırakıyorum.
Pastanın ismi ne olsun diye çok düşünmeme gerek
kalmadı. Sevgililer gününe özel hazırlamış olduğum için
sanırım bu pastaya en çok yakışacak ismi buldum: Aşk Pastası
Tüm sevgililerin, birbirini seven herkesin sevgililer günü
kutlu olsun.
Sevgiyle kalın...





Malzemeler:

Pandispanya için:
4 adet yumurta
4 kahve fincanı şeker
3,5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

(1 adet hazır kekte kullanabilirsiniz)

Keki ıslatmak için:
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı pudra şekeri

İçi için:
Nutella
Damla çikolata
Antep fıstığı

Üzeri için:
2 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt
½ kg şeker hamuru
Gıda boyası

Yapılışı:
*Pandispanya için yumurta ve şeker iyice
çırpılır.Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek
eklenir ve karıştırılır.
*Yağlanmış kelepçeli kalıba boşaltılarak 175 derecede
ısıtılmış fırında 35 dakika pişirilir. Soğuyana kadar beklenir
ve kalıptan çıkarılır. Naylon bir ip yardımı ile pasta ikiye bölünür.


*Süt ve pudra şekeri karıştırılarak kekin iki parçası eşit
olarak ıslatılır.
*Kekin alt kısmına bolca nutella sürülür ve üzerine antep
fıstığı ile parça çikolata eklenir.Kekin diğer parçası
üzerine kapatılır.
*2 poşet krem şanti 1,5 su bardağı süt ile karıştırılarak
hazırlanır ve pastanın dışı krem şanti ile kaplanır.




*Şeker hamurundan süsleme için bir parça ayrılıp
kalan kısım gıda boyası ile renklendirilir. Merdane
ile açılarak pastanın üzeri kaplanır.
*Ayrılmış olan şeker hamuru merdane ile açılır ve kalp
şekilli kalıplar ile kesilerek pastanın üzeri süslenir.
(Pastanın üzeri için kullanılacak süslemeler çok az
ıslatılarak pastaya yapıştırılır.)
*1 gece buzdolabında bekletildikten sonra servis yapılır.

Afiyet Olsun...


Etiketler:

<$I10 Yorum4>