<$BlKapadokya’ya gittiğimizde ordan almıştım
güveç kabını. Orda güveç çok kullanılıyor ve
güveçte pişen yemek gerçekten daha lezzetli oluyor.
Bende uzun süredir güveç kebabı yapmak istiyordum
nihayet deneyebildim. Yemek kitaplarında ve internette
güveç tariflerine göz gezdirdim ama en sonunda kendi
ölçülerimle kendi tarifimi oluşturdum.
İşte tarifim. Malzemeler:
1 kg kuşbaşı dana eti
2 adet patlıcan
1 adet patates
1 adet soğan
1 adet domates
2 adet yeşil biber
7-8 diş sarımsak
1,5 tatlı kaşığı salça
2 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Kimyon
Yapılışı.
*Kuşbaşı etler bir tencereye alınır ve kısık ateşte
suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir.
*Patlıcanların kabukları soyulur ve acı suyunun gitmesi
için tuzlu suda bekletilip yıkanır.
*Patatesin kabukları soyulur ve doğranır.
*Domates ve biberler doğranır.
*Soğan yemeklik olarak doğranır.
*Doğranan sebzeler, etler, tuz ve baharatlar
karışıtırılarak güveç kabına doldurulur.
*Salça 2 bardak ılık suyun içinde eritilerek
malzemelerin üzerine eklenir.
*Güveç kabının ağzı alüminyum folyo ile hava
almayacak şekilde kapatılır ve 250 derecede ısıtılmış
fırında 1 saat-1 saat 15 dakika kadar pişirilir.
*Fırından çıkarıldıktan sonra üzeri açılır ve servis
yapılır.
Etiketler: YEMEKLER