<$Bl

<$Bl2 Şubat 2007 Cuma>

<$Bl

Malzemeler:

Et Sote için:
½ kg dana kuşbaşı
1 adet soğan
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Kimyon

Hünkar Beğendi İçin:
4-5 adet patlıcan
1 çay bardağı sıvıyağ
2,5 yemek kaşığı tepeleme un
2 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
Tuz
Karabiber

Et Sote yapılışı:
*Etler teflon bir tencereye konulur ve harlı ateşte
suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir.
*Sıvıyağ, doğranmış soğan, salça, tuz, karabiber,
kimyon ve 2,5 su bardağı sıcak su eklenip kısık ateşte
etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık bir saat pişirilir.

Hünkar Beğendi yapılışı:
*Patlıcanlar yıkandıktan sonra ocak üstünde yada
fırında közlenir. ( ben fırın tepsisine dizerek fırını
ızgara konumunda çalıştırıp ara sıra çevirerek közledim.)
*Soğuduktan sonra kabukları soyulur ve çok ince şekilde
doğranır.
*Tencereye sıvıyağ konulur ve çırpma teli ile karıştırılarak
içine un eklenir. Bir süre karıştırılıp içine süt ilave edilir ve
koyulaşıp kaynayıncaya kadar karıştırılır.
*İçine doğranmış patlıcanlar eklenir tahta kaşık ile birkaç
kez karıştırdıktan sonra tuz ve karabiber eklenir.
*Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri eklenip 1-2 kez
karıştırılır ve ocaktan alınır.
*Servis tabağına hünkar beğendi ve üzerine et sote
konularak servis yapılır.
Afiyet Olsun.

Etiketler:

<$I10 Yorum4>