<$Bl

<$Bl4 Mart 2007 Pazar>

<$BlŞeker hamuru ile 2. pasta denememi ablamın doğum
günü için hazırladığım pasta ile yaptım. Hazırlarken son derece
keyif aldığım pastanın üst süslemesi için bir kaç deneme yaptım
ama çiçek bahçesine benzeyen son halini çok sevdim.
Sizlerde sevdiklerinizin özel günlerinde kendi elleriniz ile
hazırlayacağınız pastalar ile hem keyif alabilir hemde onları
mutlu edebilirsiniz...



Pandispanya için:
4 adet yumurta
4 kahve fincanı şeker
3,5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket kakao ( 25 gr)

Krema için:
1 paket sıvı krema (200 ml)
300 gram kuvertür çikolata

İçi için:
Böğürtlen reçeli taneleri
Damla çikolata

Üzeri için:
½ kg şeker hamuru
Gıda boyaları

Yapılışı:



*Önce pandispanya için yumurta ve şeker çırpılır.
*Un, kabartma tozu, vanilya ve kakao elenerek karışıma eklenir ve
çırpıldıktan sonra yağlanmış kelepçeli kalıba boşaltılır. (Yapışmaması için
kalıbın tabanına yağlı kağıt serebilirsiniz)
*175 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika pişirilir. Soğuyana kadar beklenir
ve kalıptan çıkarılır. Naylon bir ip yada bıçak yardımı ile pasta ikiye
yada isteğinize göre üçe bölünür.
*Kreması için 1 paket sıvı krema kaynatılmadan ısıtılır. İçine
kıyılmış olan çikolata yavaş yavaş eklenerek çırpılır.
*Oda sıcaklığında bir süre bekletilir.
*1 su bardağı süt ile pandispanya parçaları ıslatılır.
*Aralarına hazırlanan kremadan sürülür ve reçel ile çikolata
parçaları ilave edilir.
*Son olarak kalan krema ile üst ve yanları kaplanır.
*Şeker hamuru ile kaplamadan önce kremanın donması
için buzdolabında bekletilir.
*Şeker hamuru merdane ile açılarak pastanın üst kısmı
kaplanır.
*Gıda boyası ile renklendirilen şeker hamurundan çiçek kalıbı
ile şekiller çıkartılarak pasta süslenir.

Etiketler:

<$I10 Yorum4>