<$Bl

<$Bl25 Mart 2007 Pazar>

<$BlBu haftasonu kahvaltısı içinde Sofra Dergisi’nden
Zeytinli, Peynirli tombişleri hazırladım. Maya olarak
mayalandırma süresine gerek olmadığı ve çok pratik olduğu
için instant maya kullandım ve şeker miktarını biraz arttırıp
mahlep ekledim. Hazırladığım hali ile tarifi sizlerle paylaşıyorum.
Kolay gelsin.



Malzemeler:
2 adet haşlanmış patates
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket yuva kuru maya (instant)
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı mahlep
Un

İçi için:
Zeytin
Beyaz peynir

Yapılışı:
*Bir miktar un yoğurma kabının içine elenir ve
maya ile karıştırılıp, ortası havuz gibi açılır.
*Yumurtanın akı, süt, şeker, sıvıyağ, rendelenen
haşlanmış patates, tuz ve mahlep konularak
alabildiğince un ilavesi ile yumuşak bir hamur
yoğurulur.
*Hamurdan cevizden iri parçalar koparılır. Koparılan
parçalar avuç içinde açılır, içine malzemesi konulur ve
uçları toparlanıp kapatılırak tepsiye dizilir.
*Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, susam yada çörek otu
ile süslenir.
*Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya
kadar pişirilir.

*İsterseniz tombişleri bu malzemeler için yarım paket yaş
maya kullanıp, hamuru mayalandırarak hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Etiketler:

<$I10 Yorum4>