<$Bl

<$Bl19 Nisan 2007 Perşembe>

<$BlBu ay ki yemek etkinliğinin konusu tavuk. Etkinliği
hazırlayan sevgili
Emel’e teşekkürler. Etkinlik için vaktim
kısıtlı olduğundan çok pratik olan ve bizim çok sevdiğimiz
kremalı tavuğu hazırladım. Umarım beğenirsiniz...
İşte tarifi...
Malzemeler:
½ kg kuşbaşı göğüs eti
5 çorba kaşığı zeytinyağı
15-20 adet arpacık soğan yada 1 adet doğranmış kuru soğan
2 adet kırmızı biber
1 adet yeşilbiber
1 adet rendelenmiş domates
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı hardal
1,5 çorba kaşığı un
Tuz
Kimyon
Köri
Pulbiber
Karabiber

Yapılışı:
-Öncelikle arpacık soğanlar ve doğranan biberler yağda
sotelenir.
-İçine doğranmış tavuk etleri eklenir ve harlı ateşte suyunu
salıp çekinceye kadar pişirilir.
-Rendelenmiş domates, hardal ve soya sosu eklenir.
-Un ilave edilir karıştırılır.Ayrı bir yerde karıştırılıp çırpılmış olan
yoğurt ve süt eklenir.
-Son olarak tuz ve baharatlar ilave edilip bir kaç kez karıştırılır ve
ateşten alınır.
(Baharatları ne kadar bol olursa o kadar güzel oluyor)

Etiketler:

<$I10 Yorum4>