<$Bl

<$Bl16 Mayıs 2007 Çarşamba>

<$BlKatıyağ sağlıksız olmasına karşılık özellikle kurabiyeler
için vazgeçilmez. Ben bu kez yanlızca sıvıyağ kullanarak
daha sağlıklı olduğunu düşündüğüm bir kurabiye yaptım.
Hem sağlıklı, hem de lezzetli. İşte tarifi.



Malzemeler:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
4-4,5 su bardağı fındıklı kekun
(Ben Sinangil Fındık Aromalı kekun kullandım.
Siz normal un + 1 paket kabartma tozu kullanabilirsiniz)
1 su bardağı kuru üzüm
½ su bardağı damla çikolata

Yapılışı:
*Önce sıvıyağ ile şeker karıştırılır.
*İçine yoğurt, yumurta ve un eklenerek
yumuşak bir hamur yoğurulur.
(Unu yavaş yavaş eklerseniz kıvamını daha iyi ayarlayabilirsiniz)
*Son olarak üzüm ve çikolata eklenir.
*Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır ve
tepsiye dizilir.
*175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
(Fırından çıktığında yumuşak oluyorlar soğuyunca sertleşiyorlar)


Etiketler:

<$I10 Yorum4>