<$Bl

<$Bl6 Mayıs 2007 Pazar>

<$BlHafta sonu çilekli birşeyler yapmak için tariflere
baktım turta,parfe, pastalara göz gezdirdim.
Sonra pasta yapmakta karar kıldım.
Pandispanyasını şöyle yapsam, kremasına şunu eklesem
üzerine tart jölesi yanlarına parça çikolata derken
harika bir pasta çıktı ortaya. İşte size yapımı karışık gözüksede
aslında çok kolay olan ve tadına bakanlardan acayip övgüler alan
pastamın tarifi.



Pandispanya için:
4 adet yumurta
4 kahve fincanı şeker
3,5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Islatmak için:
½ su bardağı süt
1 tatlı kaşığı pudra şekeri

Kreması için:
½ litre süt
4 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı buğday nişastası
4 çorba kaşığı un

1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
1,5 çorba kaşığı hindistan cevizi

Üzeri ve içi için:
½ kg çilek
Parça çikolata
Tart jölesi

Yapılışı:
*Pandispanya hazırlanır ve 175 derece ısıtılmış fırında 35 dakika
pişirilir.( Bu kez pandispanyayı yumurta sarıları
ve şekeri daha sonra diğer malzemeleri ayrı olarak karıştırıp,
başka bir yerde kar halina gelinceye kadar çırptığım
yumurta aklarını tahta bir kaşık yardımı ile karıştırarak
hazırladım. Pandispanya daha güzel oldu)
*Krema için 1 bardak süt ayrılır kalan süt ile şeker ateş üzerine
alınır.
*Ayrılan sütün içine nişasta ve un konulup iyice karıştırıldıktan
sonra şekerli süte karıştırılarak eklenir.
*Kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
*1 bardak süt ile krem şanti hazırlanır. Pişirilen krema ılınınca
krem şanti ve hindistan cevizi eklenip iyice karıştırılır.
*Pandispanya soğuyunca ikiye bölünür. Süt ve pudra şekeri
karıştırılıp kekin iki tarafı eşit şekilde ıslatılır.
*Kekin tabanının üzerine kremanın yarısı boşaltılır ve üzerine
çilek dilimleri yerleştirilir.
*Kekin diğer parçası üzerine kapatılır ve kalan krema ile kaplanılır.
*Üzeri çilek dilimleri, yanları parça çikolata ile kaplanır.
*Pastanın üzeri paketin üzerindeki tarife göre hazırlanan tart
jölesi ile kaplanılır.(Ben 1 paket hazırladım fazla geldi ½ paket
yeterli olacaktır.)

Afiyet olsun...

Etiketler:

<$I10 Yorum4>