<$Bl

<$Bl4 Haziran 2007 Pazartesi>

<$BlYine klasik bir tarif. Ben siteyi oluşturmadan önce
birkaç kez yapmıştım ve çok beğenmiştik bu kez
fotoğraflayarak tarifini sizlerle de paylaşma fırsatım oldu.
Eğer tahinli tatlıları seviyorsanız bu ağızda dağılan lezzetli
kurabiyeyi mutlaka denemelisiniz

Malzemeler:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı tahin
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı fındık kırığı
Un

Yapılışı:
*Tüm malzemeler ile alabildiğince un eklenerek
yumuşak bir hamur yoğurulur.
*Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içinde
yuvarlanır ve bastırılarak yassılaştırılıp yağlanmış yada
yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
*180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika üzerleri
pembeleşinceye kadar pişirilir.

Not: Fırından çıkarıldıklarında dağılabilirler, tepsiden
almadan önce soğumalarını bekleyin.

Afiyet olsun...

Etiketler:

<$I10 Yorum4>