<$Bl

<$Bl14 Eylül 2007 Cuma>

<$Bl Malzemeler:
4 dilim tost ekmeği
4 dilim bonfile
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kekik

Sosu için:
2-3 adet domates
1 adet sivribiber
1 adet soğan
1 adet sarımsak
1 çorba kaşığı un

Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:
*Etler tuz, karabiber ve kekik ile tatlandırılarak 2 çorba kaşığı yağ
konulmuş tavada iyice pişinceye kadar önlü arkalı kızartılır.
*Etler bir tabağa alındıktan sonra aynı tavada ekmekler kızartılır.
*Ekmekler fırın kabına alınıp üzerlerine etler yerleştirilir.
*Sosu için, tencereye çok az sıvıyağ konulur ve doğranmış soğan ve

biber eklenip biraz kavurulur.
*Kabukları soyulup ufak şekilde doğranmış domates ve ezilmiş
sarımsak eklenir ve pişirilir.
*Son olarak çok az su ile sulandırılan un, tuz ve karabiber eklenip sos

ateşten alınır.
*Etlerin üzerine eşit şekilde paylaştırılır. Üzerlerine rendelenmiş kaşar

peyniri konulup 200 derece ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirilir.

Afiyet olsun...

Etiketler:

<$I10 Yorum4>