<$Bl

<$Bl10 Eylül 2007 Pazartesi>

<$BlBenim çok sevdiğim, tarif defterimin klasik tariflerinden hindistan
cevizli kurabiye. Bu haftasonu iş arkadaşlarıma kurabiye hazırlamak
için defterimi karıştırırken gördüm kurabiye tarifini ve sitede
yayınlamadığımı da farkedince hemen kurabiyeleri hazırlayıp fırına attım.
Kurabiyeler fırında pişerken öyle güzel bir koku yayılıyor ki etrafa,
fırından çıkar çıkmaz sıcak sıcak dayanamayıp yemeye başlıyosunuz.
Ağızda dağılan, lezzetli ve yapımı çok kolay.Eğer hindistancevizli tatları
seviyorsanız mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Kurabiyeler hazırlandı ve bugün işyerindeki arkadaşlarıma ikram edildi.
İşte herkesten çok güzel övgüler alan kurabiyenin tarifi.





Malzemeler:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
2 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 yumurta sarısı ( yumurtanın akı üzeri için ayırılacak)
4 çorba kaşığı hindistancevizi
Un

Üzeri için:
3-4 çorba kaşığı hindistan cevizi

Yapılışı:
*Tüm malzemeler ile alabildiğince un ilave edilerek yumuşak bir
hamur yoğurulur.
*Ceviz büyüklüğünde koparılan parçalar yuvarlanarak hafif yassılaştırılır ve önce
yumurta akına sonra hindistan cevizine bulanarak fırın tepsisine dizilir.
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir.

Afiyet olsun...


Etiketler:

<$I10 Yorum4>