<$Bl

<$Bl9 Ekim 2007 Salı>

<$BlPilav ve tatlı tarifi benden, salata tarifi ise eşimden.
Pilavı Sahrap Soysal'ın tarifinde birkaç değişiklik yaparak

hazırladım ve yaptığım haliyle tarifi sizlerle paylaşıyorum.
Açıkçası özellikle pilavı mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Görüntüsü ve lezzetiyle iftar sofrasının en fazla övgü alan

yemeğiydi.
Kolay gelsin...
Sevgiler...



Malzemeler:
1 adet yufka
100 gram soyulmuş iç badem
½ su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
2 su bardağı pirinç
2 adet orta boy soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet tavuk göğüs
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Tuz
Karabiber
Kimyon

Yapılışı:
*Pirinç sıcak tuzlu suda bekletilir.
*Tavuk göğsü haşlanır ve etleri didiklenerek tavuk suyu ayrılır.
*Soğanlar ince olarak doğranır ve tereyağında
pembeleşene kadar kavurulur.
*Yıkanan prinçler eklenip 5-6 dakika kadar kavurulur.
*Yıkanan üzüm, fıstık, tavuk etleri, baharatlar ve tuz
ilave edilip, 3,5 su bardağı tavuk suyu eklenir ve pilav
kısık ateşte iyice suyunu çekinceye kadar pişirilir.
*Isıya dayanıklı bir tencere margarin ile iyice yağlanır.
*İç kısımlarına bademler yapıştırılır. (Margarin yapışmasını sağlıyor)
*Yufka fazlalıkları dışarda kalacak şekilde yerleştirilir.
*Pişirilen pilav yufkanın içine boşaltılır.
*Yufkanın dışarıda kalan kısımları üzerine kapanıp zeytinyağı sürülür.
*Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirilir.
*Fırından çıkarıldıktan sonra dilimlenerek servis yapılır.

Afiyet olsun..

Etiketler:

<$I10 Yorum4>