<$Bl

<$Bl25 Kasım 2007 Pazar>

<$BlTarifi Sofra Dergisi’nden aldım. Güzel tuzlu bir atıştırmalık oldu.
Biz denedik ve beğendik eğer sizde denemek isterseniz işte tarifi.
İyi haftalar.



Malzemeler:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurtanın akı (sarısı üstüne)
3 çorba kaşığı yoğurt
1 demet kıyılmış dereotu
250 gram lor peyniri ( asıl tarifte beyaz peynir kullanılmıştı)
1 çay bardağı haşlanmış mısır tanesi
1/2 paket kabartmatozu
Un
Mısır unu

Yapılışı:
*Bütün malzemeler buğday unu ve mısır unu ilavesi ile yoğrulur.
(Ben ½ su bardağı buğday unu ilave edip kalanı için
mısır unu ekledim)
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır ve
yağlanmış tepsiye dizilir.
*Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp mısır taneleri serpiştirilir.
*180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Etiketler:

<$I14 Yorum4>