<$Bl

<$Bl30 Aralık 2007 Pazar>

<$BlYurtdışından aldığım kurabiye tarifleri kitabından,
yine dayanamayıp üzerinde bir kaç değişiklik yaparak hazırladığım
leziz bir kurabiye tarifi. Kurabiye piştikten sonra resmini çekeceğimiz
zaman, tarifi yeni yıl mesajı ile birlikte yayınlayacağımı hatırlayıp

çikolata ile biraz süsledim.
Siz çikolata ile süslemek istemezseniz sade olarak da deneyebilirsiniz.

Yeni yılın sevdikleriniz ile birlikte huzurlu, mutlu, sağlıklı
en az bu kurabiye kadar tatlı geçmesi dileğiyle...
Yeni yılınız kutlu olsun, herşey gönlünüzce olsun.
Sevgiler...



Malzemeler:
125 gram katıyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
½ tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 su bardağı fındık (blenderda çekilmiş)
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağı
½ su bardağından 1 parmak fazla toz şeker
4 çorba kaşığı bal
2,5 su bardağı un

Yapılışı:
*Un ve kabartma tozu elenerek karıştırma kabının içine konulur.
*Ortası açılıp diğer malzemeler konulur ve yumuşak bir hamur yoğurulur.
*Ufak toplar yapılıp hafif yassılaştırılarak yağlı kağıt serilmiş
fırın tepsisine dizilir.
*180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir.
*Benmari usülü eritilen çikolata yağlı kağıttan hazırlanan huniye doldurulur
ve üzerine şekiller yapılır.
*Üst kısımlarına pudra şekeri elenir ve çikolatalar donduktan sonra servis yapılır.

Afiyet olsun...

Etiketler:

<$I11 Yorum4>