<$Bl

<$Bl27 Aralık 2007 Perşembe>

<$BlBu kurabiye tarifi annemden. Aslında annemin çok sık yaptığı bir
kurabiye ama fotoğrafını çekme fırsatını bulamamıştım.
Annemde sık sık söylüyordu elmalı kurabiye tarifini de koy siteye diye.
Neyse sonunda fotoğrafladık. Eğer elma seviyorsanız bir tane alıp ısırdıktan
sonra ” hımmm harika olmuş “ diyeceğinize eminim. İşte tarifi.



Malzemeler:
½ paket margarin
½ su bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
4 çorba kaşığı toz şeker
Un

İçi için:
4 adet elma
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
Tarçın

Yapılışı:
*Öncelikle içi için rendelenmiş elma, toz şeker ve tarçın kısık ateşte
elmalar iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.
*Hamur için oda sıcaklığında yumuşamış katıyağ, sıvıyağ,yoğurt ve şeker
karıştırılır ve üzerine kabartma tozu ile un eklenip yumuşak bir hamur yoğurulur.
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve avuç içinde açılır içine elmalı
karışımdan konulup ağzı kapatılıp yuvarlanır ve kapatılan kısmı altta kalacak şekilde
tepsiye dizilir.
*180 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşmeye başlayıncaya kadar pişirilir.
*Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilip servis yapılır.

Etiketler:

<$I10 Yorum4>