<$Bl

<$Bl16 Ocak 2007 Salı>

<$BlDaha önce kıymalı börek yaparken içine hiç patates
eklememiştim. Birkaç börek tarifinde kıymalı iç
hazırlanırken içine patates eklendiğini görmüştüm.
Bende kıymalı böreği yapmak için içini hazırlarken bu aklıma
geldi ve birkez de böyle denedim. Böreği pişirip tadına
baktıktan sonra patatesin böreğe ayrı bir lezzet kattığını
farkettim. Fırından çıkar çıkmaz sıcak sıcak hımmmm
harika oluyorlar.
İşte böreğin tarifi...


Malzemeler:
4 adet yufka
250 gram kıyma
1 adet soğan
1 adet patates
1 su bardağı süt
½ su bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kimyon

Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Susam

Yapılışı:
*4 çorba kaşığı sıvıyağ tencereye konulur ve doğranmış
olan soğanlar eklenir. 2-3 dakika soğanlar kavurulur ve
kıyma eklenir.
*Kıymanın rengi değişip pişmeye başlayınca, rendelenmiş
ve avuç içinde sıkıştırılarak suyu sıkılmış olan patatesler
eklenir.
*Tuz,karabiber ve kimyon ilave edilir. Hazırlanan börek içi
ılınması için kenara alınır.
*Yufkalar üst üste konulur ve 4’e bölünür.
*Sosu için süt ve sıvıyağ karıştırılır. Yufkaların üzerine
fırça ile sostan sürülür ve içine hazırlanan içten konulup,
iki tarafı üzerine kapatılarak sigara böreği gibi sarılır.
*Üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
*200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar
pişirilir.

Etiketler:

<$I10 Yorum4>