<$Bl

<$Bl24 Şubat 2008 Pazar>

<$BlKim demiş vanilya yanlızca tatlı yapılırken kullanılır? diye
İşte size bunun aksini kanıtlayacak bir tarif.
Tarif birlikte çalıştığım arkadaşım Dilek’in annesi Ayşen
Barutçuoğlu’na ait. Bu güzel tarifi benimle paylaştığı için kendisine
çok teşekkür ediyorum.
Sizde bu yumuşacık ve çok lezzetli poğaçaları denemek isterseniz
işte tarifi.

Malzemeler:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı margarin (ben becel kullandım)
1 yumurtanın akı (sarısı üzeri için)
Tuz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Un

İçi için:
2 adet patates
1 dilim beyaz peynir
Pul biber

Yapılışı:
*Öncelikle içi için patatesler haşlanır ve rendelenir.
Ezilmiş beyaz peynir ve pul biber eklenip karıştırılır.
*Un, kabartma tozu bir kabın içine elenir ve ortası açılarak
diğer malzemeler eklenir. Yumuşak bir hamur elde edinceye
kadar un ilavesi ile yoğurulur.
*Hamurdan koparılan parçalar avuç içinde açılıp içine iç konularak
ikiye katlanır ve iyice bastırılarak yapıştırıldıktan sonra yağlanmış
yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
*Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.
*190 derece ısıtılmış fırında üzerleri altın sarısı rengi alıncaya kadar pişirilir.

Etiketler:

<$I11 Yorum4>