<$Bl

<$Bl29 Nisan 2008 Salı>

<$BlSizi tatil fotoğrafları ile bir süre bıraktıktan sonra işte tatil dönüşü
ilk tarifim.
Bu tarif aynı zamanda sürekli tatlı tarifi verdiğim için bana kızan ve

diyet yapan arkadaşlarım için. Üzerinde başamel sos olsa bile çok
kalorili bir yemek değil aslında.
Pırasa ile tavuğun bu kadar güzel bir lezzet oluşturduğunu tarifi
deneyerek mutlaka tatmalısınız.
Tarif ortaya nasıl mı? çıktı. Dolapta ki malzemeler birleştirilerek.
Denemek isterseniz işte tarifi.
Kolay gelsin.


(4 kişilik)

Malzemeler:
1/2 kg pırasa
250 gram kuşbaşı doğranmış tavuk
2 diş sarımsak
1 adet orta boy soğan
3-4 kaşık sıvıyağ
Tuz
Karabiber

Başamel sosu için:
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı tepeleme un
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber

Üzeri için:
Kaşar peynir rendesi

Yapılışı:
*Sıvıyağ bir tencerenin içine konulup soğan ve sarımsak ilave
edilir.
*1-2 dakika pişirildikten sonra doğranmış pırasalar eklenir.
*Pırasalar yumuşayıp pişmeye başladıktan sonra doğranmış
tavuklar eklenir.
*Tuz ve karabiber ile tatlandırılır.
*Tavuklar piştikten sonra ateşten alınıp, fırın kabına boşaltılır.
*Başamel sos için öncelikle terayağ ufak boy bir tencerenin içine
konulup eritilir.
*İçine un ilave edilip pembeleşinceye kadar kavurulur ve çırpma
teli ile hızlı hızlı karıştırılarak yavaş yavaş süt ilave edilir. Tuz ve
karabiber eklenir.
*Koyulaşıp göz göz olmaya başlayınca ateşten alınır.
*Biraz ılındıktan sonra 1 adet yumurta eklenip çırpılır ve hazırlanan
başamel sos fırın kabındaki pırasalı karışımın üzerine yayılır.
*Üzerine kaşar rendesi ilave edilir ve 180 derece ısıtılmış fırında
kaşar peynirler eriyip kızarmaya başlayıncaya kadar pişirilir.
*Dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.



Etiketler:

<$I16 Yorum4>

    <$BlÖncelikle tatil resimlerine büyülendim.Harika yerleri fotoğraflamışsın canım.Orada olmayı çok isterdim.Bu arada yemeğinde nefis olmuş ellerine sağlık.Sevgiler...

    <$I1Blogger GonuLunceLezzetLer adlı yazara görepan style="text-transform:lowercase"><$I1saat: 30 Nisan 2008 10:50 an> <$Bl 

    <$BlÇok teşekkür ederim.

    <$I1Blogger Semra Altay adlı yazara görepan style="text-transform:lowercase"><$I1saat: 30 Nisan 2008 13:23 an> <$Bl 

    <$BlSemracım pırasayı severim tavuğuda öyle ikisini bir arada pişirmek aklıma hiç gelmedi doğrusu güzel bir alternatif.Forum sayfanda yeni açıklan bir konu vat pratik tavuk yemekleri diye o konuya bu tarifi eklersen sevinirim...

    www.hayatintatlari.com/forum

    <$I1Blogger Zerrin adlı yazara görepan style="text-transform:lowercase"><$I1saat: 30 Nisan 2008 14:56 an> <$Bl 

    <$Blyemegin cok lezzetli olmus, firinda pisen tüm yemekleri severim heleki besamel soslu oldumu hic hayir demem
    ellerine saglik

    <$I1Blogger sevimin sayfasi adlı yazara görepan style="text-transform:lowercase"><$I1saat: 30 Nisan 2008 22:40 an> <$Bl 

    <$Blvallahi tadını çok merak ettim,çok güzel olmalı,ellerine sağlık,sevgiler...MÜBECCEL

    <$I1Blogger egeli adlı yazara görepan style="text-transform:lowercase"><$I1saat: 30 Nisan 2008 23:31 an> <$Bl 

    <$BlSemra Hn. günaydın,
    Sizinde ellerinize sağlık, yemekleriniz birbirinden güzel ve içaçıcı..
    Herhangi bir eğitim alıp almadığımızı sormuşsunuz..Cevabımız hayır almadık :)
    Kucak dolusu sevgiler

    <$I1Blogger Nilay Cinisli adlı yazara görepan style="text-transform:lowercase"><$I1saat: 1 Mayıs 2008 08:47 an> <$Bl 

    <$BlYorum Gönder

    <$BlKaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

    This is a paragraph of text in the sidebar.

    -->

    Powered by Blogger

    <$BlKaydol:
    Kayıtlar [Atom]