<$BlSizi tatil fotoğrafları ile bir süre bıraktıktan sonra işte tatil dönüşü
ilk tarifim.
Bu tarif aynı zamanda sürekli tatlı tarifi verdiğim için bana kızan ve
diyet yapan arkadaşlarım için. Üzerinde başamel sos olsa bile çok
kalorili bir yemek değil aslında.
Pırasa ile tavuğun bu kadar güzel bir lezzet oluşturduğunu tarifi
deneyerek mutlaka tatmalısınız.
Tarif ortaya nasıl mı? çıktı. Dolapta ki malzemeler birleştirilerek.
Denemek isterseniz işte tarifi.
Kolay gelsin.
(4 kişilik)
Malzemeler:
1/2 kg pırasa
250 gram kuşbaşı doğranmış tavuk
2 diş sarımsak
1 adet orta boy soğan
3-4 kaşık sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Başamel sosu için:
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı tepeleme un
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Kaşar peynir rendesi
Yapılışı:
*Sıvıyağ bir tencerenin içine konulup soğan ve sarımsak ilave
edilir.
*1-2 dakika pişirildikten sonra doğranmış pırasalar eklenir.
*Pırasalar yumuşayıp pişmeye başladıktan sonra doğranmış
tavuklar eklenir.
*Tuz ve karabiber ile tatlandırılır.
*Tavuklar piştikten sonra ateşten alınıp, fırın kabına boşaltılır.
*Başamel sos için öncelikle terayağ ufak boy bir tencerenin içine
konulup eritilir.
*İçine un ilave edilip pembeleşinceye kadar kavurulur ve çırpma
teli ile hızlı hızlı karıştırılarak yavaş yavaş süt ilave edilir. Tuz ve
karabiber eklenir.
*Koyulaşıp göz göz olmaya başlayınca ateşten alınır.
*Biraz ılındıktan sonra 1 adet yumurta eklenip çırpılır ve hazırlanan
başamel sos fırın kabındaki pırasalı karışımın üzerine yayılır.
*Üzerine kaşar rendesi ilave edilir ve 180 derece ısıtılmış fırında
kaşar peynirler eriyip kızarmaya başlayıncaya kadar pişirilir.
*Dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Etiketler: YEMEKLER
<$BlÖncelikle tatil resimlerine büyülendim.Harika yerleri fotoğraflamışsın canım.Orada olmayı çok isterdim.Bu arada yemeğinde nefis olmuş ellerine sağlık.Sevgiler...