<$Bl

<$Bl2 Aralık 2007 Pazar>

<$Bl

Nefis bir pasta tarifim var size. Bence birbirine çok yakışan ikili
vişne ve çikolata bu pastada birleşti. Sonuç mu? Bence harika.
Aslında itiraf ediyorum bu pasta tarifini yayınlamayacaktım çünkü
pastanın fotoğrafı tamamlanmadan önce çekildi ve en son hali yanları
çikolata kaplandıktan sonra ki kısmı fotoğraflamaya fırsat olmadı.
Ama siz yanları çikolata kaplanmış olarak hayal edebilirsiniz. Çünkü
bence harika olan bu pastanın tarifini paylaşmadan geçemeyeceğim.
İyi haftalar.
Sevgiler.


Pandispanya için:
3 adet yumurta
3 kaşık kakao
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
½ çay bardağı sıvıyağ

Krema için:
3 çorba kaşığı kakao
1 kutu krema (200 ml)
1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı toz şeker
1 çimdik tuz
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı damla çikolata

Islatmak için:
1 çaybardağı su
2-3 çorba kaşığı vişne reçeli

Üzeri için:
1 paket dondurulmuş vişne
3-4 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta

Yapılışı:
*Pandispanya için yumurta ve şeker çırpılır. İçine sıvıyağ, kakao,
vanilya ilave edilir karıştırılır ve son olarak elenmiş kabartmatozu
ve un ilavesi ile karıştırılıp yağlanmış kelepçeli kalıba boşaltılır.
*180 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirilir.
*Krema için önce kuru malzemeler bir tencerede karıştırılır.
(Kakao, nişasta,toz şeker,tuz,vanilya)
*Üzerine süt, krema, yumurta ve damla çikolata eklenir.
*Çırpma teli ile iyice koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirilir.
*Ara sıra karıştırılarak soğutulur.
*Soğuyan pandispanya ortadan ikiye bölünür.
*1 çaybardağı su ile 2-3 çorba kaşığı vişne receli karıştırılır ve
kekin iki kısmıda ıslatılır.
*Kekin alt kısmı kelepçeli kalıbın içine yerleştirilir, kremanın yarısı
üzerine boşaltılır ve üzerine parça çikolatalar serpiştirilir. ( Krema
çok yoğun olduğu için parça çikolata koymayabilirsiniz)
*Kekin diğer kısmı üzerine kapatılır ve üzeri krema ile kaplanır.
*Vişneler bir tencereye alınır ve üzerine şeker ile çok az su ile

karıştırılan nişasta eklenir ve kısık ateşte kaynayıncaya kadar ara sıra
karıştırılarak pişirilir.
*Piştikten sonra kalıbın üst kısmına boşaltılır ve ılındıktan sonra

buzdolabına kaldırılır.
*1 gece dolapta beklettikten sonra kalıptan çıkarılır ve
yanlarına krema sürülüp ( içi için hazırlanan kremadan kenarları için

ayırılır) rendelenmiş çikolata ile kaplanıp servis yapılır.

Afiyet olsun.

Etiketler:

<$I11 Yorum4>