<$Bl

<$Bl13 Mayıs 2007 Pazar>

<$BlBu aralar aşırı yoğun bir tempo ile çalıştığım
için siteyi biraz ihmal ettim. Geçtiğimiz hafta sonu
yaptığım açmayı henüz yayınlama fırsatı buldum.
Açmalar yumuşacık ve lezzetli oldular.Denemenizi tavsiye ederim.
Özellikle sabah kahvaltısı için hazırlayabilirsiniz. Pişerken yayılan
koku da iştahınızı kabartacaktır.
İşte tarifi.




1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
3 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İçi için:
Zeytin ezmesi

Üzeri için:
Yumurta sarısı
Çörekotu

Yapılışı:
*Ilık sütün içinde yaşmaya eritilir.
*Daha sonra tüm malzemeler eklenerek
yumuşak bir hamur yoğurulur.
*1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
*Daha sonra hamurdan koparılan parçalar avuç
içinde açılıp içine zeytin ezmesi sürülüp, rulo
şeklinde katlanarak açma şekli verilir.
*Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir.
*200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.

Afiyet olsun...

Etiketler:

<$I10 Yorum4>