Malzemeler:
2 adet yumurta
250 gram margarin (oda sıcaklığında yumuşamış,
2 adet yumurta
250 gram margarin (oda sıcaklığında yumuşamış,
ben becel kullandım)
100 gram pirinç unu
150 gram nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Yapılışı:
*Margarin ve pudra şekeri mikser ile krema haline gelinceye
100 gram pirinç unu
150 gram nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Yapılışı:
*Margarin ve pudra şekeri mikser ile krema haline gelinceye
kadar çırpılır.
*Vanilya ve yumurtalar eklenir.
*Elenen nişasta,pirinç unu ve kabartma tozu ilave edilir.
*Yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar elenmiş un ilavesi
*Vanilya ve yumurtalar eklenir.
*Elenen nişasta,pirinç unu ve kabartma tozu ilave edilir.
*Yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar elenmiş un ilavesi
ile yoğurulur.
*Daha sonra hamur ikiye ayırılır ve yarısına 2 yemek kaşığı
*Daha sonra hamur ikiye ayırılır ve yarısına 2 yemek kaşığı
kakao ilave edilip iyice özdeşleşene kadar yoğurulur.
*Sade hamurdan ve kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde
*Sade hamurdan ve kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde
parçalar alnıp yuvarlanır ve birleştirilerek şekil verilir.
*180 derece ısıtılmış fırında 12-14 dakika kadar üzerleri
*180 derece ısıtılmış fırında 12-14 dakika kadar üzerleri
pembeleşinceye kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Etiketler: TATLI KURABİYELER