<$BlGeçen haftadan sözüm var tuzlu bir tarif yayınlayacağıma
dair.Sözümü yerine getirmek için ne yapsam diye
düşünürken her zaman yaptığım ve çok sevdiğim
poğaça tarifimi ile dolapta duran mısır ununu düşündüm
ve ortaya bu tarifi çıkardım.
Poğaçayı yaparken eşim ne yaptığımı sorunca mısır unlu
poğaça dediğimde suratındaki ifade pek hoş değildi. Fakat
poğaçalar fırından çıktıktan sonra tadına bakınca fikrini
değiştirip harika olmuşlar dedi.
Bende tadına bakınca iyiki denemişim dedim.
Eğer mısır ekmeği seviyorsanız ki ben çok severim bu
tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
İyi haftalar.
Malzemeler:
3 su bardağı mısır unu
2 adet yumurta ( 1 yumurtanın sarısı üzeri için ayırılır)
1 su bardağı buğday unu
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
2 tatlı kaşığı toz şeker
İçi için:
Beyaz peynir
Yapılışı:
*Mısır unu bir kabın içine konularak ortası açılır ve içine
buğday unu hariç tüm malzemeler konulur. Yoğurulmaya
başlanır. Buğday unu yavaş yavaş eklenerek kulak
memesi yumuşaklığında yoğurulur.
*Hamurdan koparılan parçalar avuç içinde açılıp içine
beyaz peynir konulur ve yuvarlanarak yağlanmış yada yağlı
kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
*Ayırılan yumurta sarısı poğaçaların üzerine sürülür ve 190
derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık
15 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
Etiketler: POĞAÇALAR
<$BlMisir ununu hic denemedim ama bu pogacalar cok cazip geldi mutlaka deneycécegim ins.Eline saglik canim.
Sevgilerimle,serap.