<$Bl

<$Bl19 Ekim 2008 Pazar>

<$Bl

Malzemeler:
½ kg un
25 gram yaş maya
150 ml ılık su
3 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta
250 gram margarin
1,5 tatlı kaşığı mahlep
1 paket ayıklanmış ayçekirdeği

Yapılışı:
*Un geniş ve duz bir tepsinin içine konulup ortası havuz gibi

açılır.
*Unun ortasına ufalanan maya, ılık su, tuz ve şeker eklenip

karıştırılır ve bir süre kabartması beklenir.
*Daha sonra unun ortasına yumurta, oda sıcaklaığında iyice

yumuşamış margarin ve mahlep eklenir.
*Yavaş yavaş kenardaki unlardan alarak hamur yoğurulur.
(Yumuşak bir hamur olacak un az gelirse biraz daha eklenebilir)
*Son olarak çekirdekler eklenir.
*Hamurdan parçalar koparılıp yuvarlanır ve yassılaştırılarak

tepsiye dizilir. ( kabaracağını düşünerek mesafe bırakılması
gerekiyor)
*Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve çatal ile çizilir.
*Poğaçalar tepside mayalandırıldıktan sonra 180 derece ısıtılmış

fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.

( Poğaçaları fırını 50 dereceye ayarlayarak içinde daha çabuk

mayalandırabilirsiniz)

Afiyet olsun..

Etiketler:

<$I12 Yorum4>