<$BlBen bayram tatilinde pek site ile ilgilenemedim. Bu sebeple
bayram mesajı yayınlayamadım ve bana bayram mesajı bırakan
arkadaşlarıma dönemedim herkesten özür dileyerek çok
teşekkür ediyorum. Geçmiş bayramınız kutlu olsun.
Biz bu bayram buradaydık İstanbul’un tadını çıkardık. Herkes bir
yerlerde olunca İstanbul biraz daha sakin ve keyifli oluyor.
Şimdi yarın yine yoğun bir tempo başlıyor. Neyse önümüzde güzel
bir bayram tatili daha var.
Yayınladığım tariflerden Antep Fıstıklı kurabiyeyi bayramdan önce
yaptım aslında. Tam da bayrama uygun harika bir kurabiye olduğu
için tarifini sizinle bayramdan önce paylaşmalıydım ama fırsat
bulamadım. Harika bir ikramlık. Fıstığın lezzeti kurabiyede inanılmaz
ortaya çıkıyor. Tarifi sofra dergisinden. İstanbul’da olanlar toz fıstığı
mısır çarşısının girişinde bulunan kuru kahvecinin sokağındaki
kuruyemişçilerden çok uygun fiyatlı olarak alabilirler. Ben ayda en az
bir kere mısır çarşısına gidip fındık, fıstık gibi malzemeleri temin
ediyorum. Ayrıca benim için oralarda gezip dolaşmak acayip keyifli.
Diğer tarif biscottiyi bu sabah New York’tan aldığım kurabiye
tarifleri kitabından çevirerek yaptım. Tarifin aynı şekli ile
aktarabilmek için gramları ile belirttim. Bu kurabiyeyi yaparken
mutfak terazisi işinizi görecektir. Tabi orjinal tarifte değişiklikler
oldu. Asıl tarifte bulunan kişniş yerine zencefil, polenta( mısırirmiği
ile yapılan bir lapa) yerine mısır unu kullandım. Fakat tam istediğim
gibi oldular çıtır çıtır ve lezzetli.
Denemek isterseniz işte tarifler.
İyi haftalar.
Sevgiler.
FINDIKLI ÜZÜMLÜ BISCOTTI
Malzemeler:
50 gram margarin
115 gram toz şeker
175 gram un
1 çimdik tuz
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı zencefil
30 gram mısır unu
½ limon kabuğu rendesi
1 adet yumurta
50 gram file fındık
50 gram kuru üzüm
Yapılışı:
*Kuru malzemeler bir kabın içine elenir.
*Ayrı bir kabın içinde oda sıcaklığındaki margarin ile toz şeker
2-3 dakika mikser ile karıştırılır.
*Yumurta ve limon kabuğu rendesi eklenip tekrar karıştırılır ve
yavaş yavaş unlu karışım eklenerek yoğurulur.
*Hamura uzun yassı bir şekil verilip yağlı kağıt serilmiş fırın
tepsisine yerleştirilir.
*160 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.
*Daha sonra fırından çıkarılıp kesme tahtasının üzerinde
dilimlenir ve bu dilimler fırının ızgara teli üzerine dizilerek
10 dakika daha fırınlanır.
*Soğuduktan sonra servis yapılır.
Afiyet olsun.
ANTEP FISTIKLI KURABİYE
(18 adet)
1 su bardağından 1 parmak fazla un
½ su bardağı irmik
½ su bardağı tozşeker
1 su bardağı toz antepfıstığı
125 gram oda sıcaklığında margarin
Üzeri için:
Pudra şekeri
*Un derin bir kabın içine elenir.
*Diğer malzemeler üzerine eklenip yoğurulur.
*Hamur üzeri örtülerek yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
*Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp
yuvarlanır ve yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine
yerleştirilir.
*170 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.
*Ilındıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpilerek servis yaplır.
Afiyet olsun.
Etiketler: TATLI KURABİYELER
<$BlGene döktürmüşsün sevgili arkadaşım,ellerine sağlık.Sevgiler,selamlar...