<$Bl

<$Bl9 Kasım 2008 Pazar>

<$BlHaftasonu kahvaltısı için yaptığım, çok pratik bir şekilde
hazırlayabileceğiniz bir poğaça tarifi naneli poğaça. Hazırlama
ve pişme süresi çok kısa olduğu için bence bu tarifi acil durumlar
için elinizin altında bulundurun derim.
Bunun dışında aslında çok bilinen bir tarif olduğu için paylaşma

konusunda kararsız kaldığım fakat değişik bir pişirme yöntemiyle
hazırladığım için ( genelde rendelenip pişirilir) paylaşmaya karar
verdiğim yoğurtlu havuç tarifi. Sofranıza renk ve lezzet katacağına
emin olabilirsiniz.
İyi haftalar.




Malzemeler:
2 adet yumurta
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı margarin
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Yapılışı:
*Un ile k.tozu bir kabın içine elenir ve ortası havuz gibi açılır.
*Yumurtalardan birinin sarısı üzeri için ayırılır ve tüm malzemeler
unun ortasına konulur,önce malzemeler karıştırılır ve yavaş

yavaş kenardan un eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve yuvarlanıp

yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
*Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derece ısıtılmış

fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Etiketler:

<$I15 Yorum4>