<$Bl

<$Bl6 Aralık 2006 Çarşamba>

<$BlSalatada kullandıktan sonra kalan dereotunu ne
şekilde değerlendirebilirim düşüncesiyle yemek
kitaplarını karıştırdıktan sonra dereotlu tuzlu kurabiye
yapmaya karar verdim. Bulduğum tuzlu kurabiye tarifini
bir kaç değişiklik yaparak hazırladım ve sonuç gayet iyiydi.
Çayın yanına çok lezzetli kurabiyelerim oldu.
İşte kurabiyenin tarifi...



Malzemeler:

1 çay bardağı sıvıyağ
125 gr eritilmiş margarin
125 gr beyaz peynir
½ demet dereotu
1 çay kaşığı tuz ( peyniriniz çok tuzlu ise kullanmayabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
Un

Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Susam

Yapılışı:
*Eritilmiş margarin, sıvıyağ, beyaz peynir, ince kıyılmış
dereotu, tuz, mahlep, kabartma tozu ve alabildiğince un
ilavesi ile yumuşak bir hamur yoğrulur.
*Hamur iki eşit bezeye ayrılır. Merdane ile 1 cm kalınlığında
açılarak hamur kalıpları yardımı ile hamur şekilli olarak kesilir.
*Şekil verilen kurabiyeler fırın tepsisine dizilir ve üzerine
yumurta sarısı sürülüp susam konulduktan sonra 180 derece
fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun...

Etiketler:

<$I10 Yorum4>