<$Bl

<$Bl14 Aralık 2006 Perşembe>

<$Blİşte size çok hafif bir meyva tatlısı.
Bu tatlıyı çaya gelen arkadaşlarımız için hazırladım.
Arkadaşlarımız ve minik oğulları Görkem tatlıyı çok
beğendi. Gerçekten hafif ve lezzetli bir tatlı olmuştu.
Görüntüsü de lezzeti de denemeye değer.
Kolay gelsin...


Malzemeler:
6 adet elma
12 çorba kaşığı toz şeker
Su
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
½ çay bardağı kuru üzüm
1 paket vanilyalı puding
Süt

Yapılışı:
*Elmaların kabuklarını soyup, içlerini oyun. Yayvan bir
tencereye elmaları yan yana dizin ve herbir elmanın üzerine
2 çorba kaşığı toz şeker ilave edin. Elmaların yarısına gelicek
şekilde su ekleyin ve elmaları haşlayın.
(dikkat edin elmalar çabuk haşlanır)
*Ceviz, üzüm ve tarçını karıştırın. Haşlanan elmaları servis
kabına alıp, içlerini hazırladığınız karışım ile doldurun.
*Vanilyalı pudingi üzerinde yazdığı şekilde hazırlayın ve
elmaların üzerine dökün. Tarçın ile süsleyin.
*Soğuduktan sonra servis yapın.

Not: Elmaları haşladığınız suyu dökmeyin. Soğuduktan
sonra elma kompostosu şeklinde tüketebilirsiniz.

Servis Önerisi: Elmaları dondurma kuplarının içinde
1’er porsiyon şeklinde de hazırlayabilirsiniz.

Afiyet Olsun...

Etiketler:

<$I10 Yorum4>