<$Bl

<$Bl12 Aralık 2006 Salı>

<$BlHaftasonu değişik bir kek yapmak düşüncesiyle
Portakalağacı’ndaki bir kaç kek tarifine göz gezdirdikten
sonra bir kaç kek tarifini birleştirip kendi yaptığım değişikler
ile yeni bir tarif yaratmış oldum. Sonuç mu? Süperdi..
Kolay gelsin...


Malzemeler:

Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağ
6 tatlı kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı süt
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz

Keki için:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
125 gram eritilmiş margarin
1 paket vanilya
1 paket kakao (25 gram)
½ çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
½ paket kabartma tozu

Yapılışı:
* Tereyağ, süt ve şekeri bir tavaya alın. Şeker eriyinceye
kadar karıştırın. Alt kısmına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli
kalıbın ( ben 23 santimlik kalıp kullandım ) içine karameli
yayın. Üzerine ceviz kırıklarını ekleyin ve kek hamurunu
hazırlayana kadar soğuması için buzdolabında bekletin.
*Kek hamuru için yağ ve şekeri çırpın. Yumurtaları ekleyerek
çırpmaya devam edin. Kakao, vanilya, un, kabartma tozu ve
tuzu eleyerek ekleyin. Hazırladığınız karışımı karamelli
cevizlerin üzerine boşaltın.
*175 derecede 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan
çıkarıp, ters çevirerek servis tabağına alın.

Afiyet Olsun...

Etiketler:

<$I10 Yorum4>