<$Bl

<$Bl14 Aralık 2006 Perşembe>

<$BlAslında çok klasik ve bilinen bir tariftir.
Tarifini yazıp yazmama konusunda düşündüm ama
sonunda tarifini birde ben vermiş olayım diye düşünerek paylaşmaya
karar verdim. Sanırım zamanlaması da iyi oldu.
Börek tarifinden sonra böreğin yanına çok yakışan patates salatası
tarifi.
Kolay gelsin...



Malzemeler:
6 adet orta boy patates
1 adet büyük boy soğan
½ demet maydanoz
1 adet limon
½ çay bardağı zeytinyağı
Pulbiber
Nane
Tuz

Yapılışı:
*Patatesler yıkandıktan sonra 2 çorba kaşığı sirke ilave edilmiş
suda haşlanır. ( sirke patateslerin dağılmamasını ve renginin
sarı kalmasını sağlar)
*Haşlandıktan sonra kabukları soyulur ve doğranıp servis
kasesine alınır.
*Soğan ince ve uzun şekilde doğranır. Biraz tuz ilavesi ile
ovulduktan sonra yıkanıp süzülür ve patateslerin üzerine eklenir.
*Maydanoz yıkanır ve doğranıp patateslerin üzerine eklenir.
*Son olarak pulbiber,tuz ve nane üzerine eklenip, limon suyu ve
zeytinyağı ilavesinden sonra hepsi birlikte karıştırlarak servise
hazır hale getirilir.

Afiyet Olsun...


Etiketler:

<$I10 Yorum4>