<$Bl

<$Bl16 Ocak 2007 Salı>

<$BlAkşam çaya gelecek olan misafirlerim için
hızlı hazırlayabileceğim bir tatlı yapmanın telaşı
ile dolaba göz gezdirirken, dolapta irmiği görünce
aklıma irmik helvası yapmak geldi. Evde fıstık yoktu
onun yerine ceviz kullandım. Vanilyayı nerdeyse yemeklere
ekleyecek kadar çok sevdiğim için bir değişiklik yapıp
bu sefer sütün içine vanilya da ekledim. Kısa sürede tatlım
hazırdı ve çok beğenildi.
İşte helva tarifim...




Malzemeler:
5 çorba kaşığı tereyağ
2 su bardağı irmik
3 su bardağı süt
2 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 paket vanilya
1 çay bardağı kırılmış ceviz

Yapılışı:
*Tereyağ teflon bir tencereye alınır. Eridikten
sonra irmikler eklenir. Kısık ateşte pembeleşinceye
kadar karıştırılarak kavrulur.
*Ayrı bir yerde süt içine vanilya eklenerek kaynatılır.
*Kaynayan süt irmiklerin içine eklenir ve bir kaç kez
karıştırıldıktan sonra içine şeker ilave edilir.
*İrmikler sütü iyice çektikten sonra içine cevizler eklenip
karıştırılarak ateşten alınır ve 15 dakika dinlendirilir.
*Dinlenen helva bir kase yardımı ile şekillendirilerek
servis yapılır.

Afiyet olsun...

Etiketler:

<$I10 Yorum4>