<$Bl

<$Bl1 Şubat 2007 Perşembe>

<$Bl Malzemeler:
500 gram barbunya
1 adet havuç
1 adet büyük boy soğan
1 tatlı kaşığı tepeleme salça
4-5 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 adet limon
2 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz

*Barbunyalar tuzlu suda haşlanır ve süzülür.
*Sıvıyağ, doğranmış soğan ve havuçlar teflon bir
tencereye konulur ve soğanlar pembeleşinceye kadar
pişirilir.
*Sarımsak ve salça eklenir. 1-2 kez karıştırılıp 1 su
bardağı sıcak su eklenir ve havuçlar yumuşayıncaya
kadar pişirilir.
*Limon suyu ve toz şeker eklenir ve son olarak haşlanmış
barbunyalar ilave edilip karıştırılır.
*Servis tabağına alınıp doğranmış maydanoz ile süslenir.
Afiyet Olsun...

Etiketler:

<$I10 Yorum4>