<$Bl

<$Bl9 Şubat 2007 Cuma>

<$BlBu ay ki yemek etkinliğinin konusu pirinç.
Etkinliğe ev sahipliği yapan
wilderrose’a
teşekkürler. Etkinlik için hazırladığım tarif pirinç
salatası. Gerçekten çok lezzetli bir salata oldu ve
çok beğenildi. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Kolay gelsin...




Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy havuç
2 su bardağı su ( et yada tavuk suyu kullanabilirsiniz)
2 sap taze yeşil soğan
½ demet dereotu
½ demet maydanoz
1 çay bardağı konserve mısır
9-10 adet kornişon turşu
Tuz
Karabiber
Nane
1 adet limon suyu

Yapılışı:
*Zeytinyağı orta boy bir teflon tencereye alınıp
kızdırılır ve tavla zarı şeklinde doğranmış havuçlar
ve yıkanıp süzülmüş olan pirinçler aktarılır. Tahta
bir kaşık ile ara sıra karıştırılarak 5-6 dakika
pişirilir.
*Üzerine 2 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiber eklenip,
kısık ateşte pilav suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir.
ocaktan alınıp dinlenmeye bırakılır.
*30 dakika kadar dinlenip soğuyan pilavın üzerine doğranmış
yeşil soğanlar, kornişon turşular, dereotu ve maydanoz ile mısır
taneleri eklenir.
*Üzerine limon suyu gezdirilir, nane eklenir ve tahta bir kaşık ile
karıştırıldıktan sonra servis tabağına alınıp soğuk olarak servis
yapılır.

Afiyet olsun...


Etiketler:

<$I10 Yorum4>