<$Bl

<$Bl13 Mart 2007 Salı>

<$BlCreme Brule bir Fransız tatlısı.
Bence hem çok lezzetli hemde hafif bir tatlı.
Yapımı da çok kolay. Aslında meyvalı yada çikolatalı
olarakta hazırlandığını görmüştüm.
Benim hazırladığım klasik ve sade olan biçimi.
İşte tarifi...



Malzemeler: (4 Kişilik)
1 paket krema (200 ml)
1 su bardağı süt
4 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
3 adet yumurta
Pudra şekeri

Yapılışı:
*Krema, süt ve vanilya bir tencerede kaynatılır.
*Ayrı bir yerde yumurta ve toz şeker çırpılır.
*Sütlü karışım çırpılarak yavaş yavaş yumurtalı
karışıma eklenir.
*Fırına dayanıklı kaplara boşaltılır.
*Fırın tepsisine yerleştirilir ve tepsinin içi su ile
doldurulur.
*180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.
*Daha sonra üzerlerine pudra şekeri serpilip fırın
ızgara konumuna getirilir ve üzerleri kızarıncaya
kadar pişirilir.
* Ilık yada soğuk olarak servis yapılır.

Afiyet olsun...

Etiketler:

<$I10 Yorum4>