<$Bl

<$Bl11 Mart 2007 Pazar>

<$BlHafta sonundan sizler için güzel bir kek tarifi.
Harika bir kek oldu ve favori kek tariflerim arasına girdi.
Ben üzeri için fındıklı karamel hazırlayıp keki o şekilde yaptım
ama siz keki sade olarakta hazırlayıp değişik şekillerde süsleyerek
servis yapabilirsiniz.
Sanırım bende en yakın zamanda değişik eklemeler ile çikolatalı
keki tekrar hazırlayıp tariflerimi sizinle paylaşacağım.
İşte bu lezzetli kekin tarifi...


Malzemeler:

Üzeri için:
1 çorba kaşığı katı yağ
6 tatlı kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı süt
1 çay bardağı iri kırılmış fındık

Keki için:
100 gram margarin
80 gram çikolata
1 su bardağı şeker
4 adet yumurta
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
4 kaşık kakao
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı nişasta
2 kahve fincanı un

Yapılışı:
*Üzeri için şeker bir tavanın içine alınır ve katı yağ ilavesi
ile karamelleşinceye kadar pişirilir. İçine süt ve fındık kırıkları
eklenip, kenarları yağlanmış alt kısmına yağlı kağıt serilmiş
kelepçeli kek kalıbının içine yayılır ve kek karışımı hazırlanıncaya
kadar buzdolabında bekletilir.
*Kek için öncelikle katıyağ eritilir ve ateşten alınıp içine
parçalara bölünmüş çikolatalar eklenir ve eriyinceye kadar karıştırılır.
*Yumurtalar ile şeker mikser yardımı ile çırpılır.
*İçine yağ ile çikolata karışımı eklenir ve karıştırmaya devam edilerek
yoğurt, vanilya ve kakao ilave edilir.
*Son olarak nişasta, un ve kabartma tozu elenerek karışıma ilave
edilip karıştırılarak kalıbın içine boşaltılır.
*185 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirilir.
*Bir bıçak yardımı ile pişip pişmediği kontrol edilir.
*Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılıp servis tabağına ters çevrilir.

Afiyet olsun...

Etiketler:

<$I10 Yorum4>