<$Bl

<$Bl15 Mart 2007 Perşembe>

<$BlBu kadar çok tatlı yapıp kilo almaya başlayınca
biraz da zeytinyağlı yemek pişirip, diyet yapmak
gerekiyor tabi.
Aslında kerevizi ben de pek sevmezdim. Ama hem
çok yararlı hemde çok az kalorili olduğu için
artık bende severek yiyiyorum.
Bu şekilde ilk kez denedim. Portakal suyu gerçekten çok
lezzetli olmasını sağlıyor.
Sizde kereviz sevmeyenlerdenseniz bir kez de bu şekilde
pişirip tadına bakmanızı tavsiye ederim.




Malzemeler:
1 adet büyük boy kereviz
1 adet havuç
2 adet soğan
1 çay bardağı bezelye
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
1 adet kesme şeker
Tuz

Yapılışı:
*Soğanların kabukları soyulur ve yemeklik olarak
doğranıp tencereye aktarılır.
*Havuç ve kerevizler kabukları soyulup doğranır,
bezelyeler ile birlikte tencereye konulur.
*Portakal suyu, su, sıvıyağ, şeker ve tuz eklenir.
*Kaynayıncaya kadar harlı ateşte tutulur ve sonra
kısık ateşte havuç ve kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
*Dereotu ile süslenir.

Afiyet Olsun...

Etiketler:

<$I10 Yorum4>