<$Bl

<$Bl13 Nisan 2007 Cuma>

<$BlBirkaç gün aradan sonra herkese merhaba. Benim
için mevsimin en güzel meyvesi çilek ile yaptığım
tatlı ve eşimin baharın gelişiyle ortaya çıkan harika
doğadan görüntülediği birkaç resim.
Tatlı tarifini Sofra Dergisi’nin eski bir sayısından aldım
ve birkaç değişiklik yaparak hazırladım. Biz çok beğendik
eğer denemek isterseniz işte tarifi...


Muhallebi için:
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tepeleme pirinç unu
2 çorba kaşığı tepeleme mısır nişastası
6 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 adet muz

Çilek sosu için:
250 gram çilek
3 çorba kaşığı toz şeker

Yapılışı:
*Pirinç unu, nişasta, şeker tencereye alınır ve karıştırılır.
*Üzerine süt, iyice çırpılmış yumurta eklenip ateş üzerinde
çırpma teli ile sürekli karıştırılarak üzeri göz göz oluncaya
kadar pişirilir.
*İçine 1 paket vanilya eklenir ve mikser ile 2 dakika çırpılır.
*Muz dilimlenerek servis kuplarının içine yerleştirlir.
*Muhallebi üzerlerine paylaştırılır.
*Çilek sosu için ayıklanıp yıkanmış olan çilekler ve 3 çorba
kaşığı toz şeker blendırda püre haline getirilir.
*Muhallebilerin üzerine pay edilir ve buzdolabında soğutularak
servis yapılır.

Afiyet olsun

Etiketler:

<$I10 Yorum4>