<$Bl

<$Bl30 Mayıs 2007 Çarşamba>

<$BlSıcaklar bastırmaya başlamışken sanırım böyle soğuk ve
hafif tatlılar harika olur. Çilek alıp eve geldikten sonra
çilekleri ayıklayıp yıkadım ve hoş bir şekilde sunum yapmak
için krem şanti ile süslemeye karar verdim. Ama sonuçta biraz
da bisküvi ilavesi ile bu kup tarifi çıktı ortaya. Gerçekten serinletici,
lezzetli ve hafif bir tatlı oldu. İşte bu kolay tatlının tarifi...



Malzemeler: (4 kişilik)
7-8 adet Eti Burçak bisküvi
1 paket krem şanti
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
350-400 gram çilek

Yapılışı:
*Soğuk süt ile krem şanti çırpılır ve diğer malzemeler
hazırlanana kadar buzdolabında bekletilir.
*Bisküviler robottan geçirilerek un haline getirilir.
*10 adet çilek ayırılıp kalan çilekler doğranır.
*Krem şantiden 3 çorba kaşığı alınır ve un haline getirilen
bisküviler ile karıştırılıp kupların alt kısmına paylaştırılır.
*Doğranmış çilekler ile krem şanti karıştırılıp bisküvili
karışımın üstüne paylaştırılarak konulur.
*Ayırılan 10 çilek robottan geçirildikten sonra kupların
üzerlerine eklenir.
*Soğutulduktan sonra servis yapılır.

Not: Servis yapmadan önce 5-10 dakika dondurucuda
bekletebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Etiketler:

<$I10 Yorum4>