<$Bl

<$Bl18 Ekim 2007 Perşembe>

<$BlBu tarif Büyüleyen Mutfak Kokusu Sevgili Esra için.
Kalbimiz seninle...

Herkese selam,
Sitede yaşadığım bir problem nedeniyle bir süredir
tarif ekleyemiyordum ve bu yüzden bayramda hazırladığım tatlının

tarifini ancak paylaşabiliyorum.Annemin klasik tarifi ile hazırlanan
şekerpare. Tarifi bu bayram için paylaşamamış olsam bile en azından
önümüzdeki bayram için aklınızda olsun.
Bu arada benim iş değişikliğim nedeniyle bu yaz izin kullanamamış ve

bu yazı tatil yapamadan geçirmiştik.
Nihayet bizde tatil için fırsat bulduk. Yaklaşık 10 gün buralardan biraz

uzaklarda olucam. Döndüğümde tatil anıları ve yeni tariflerle buluşmak
dileğiyle.
Kendinize iyi bakın.
Sevgiler...


Malzemeler:
1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
4 adet yumurta
½ su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı irmik
3 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Un

Üzeri için:
Bütün fındık

Şerbeti için:
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su

Yapılışı:
*Şerbet için şeker ve su bir tencereye alınıp kaynatılır ve soğumaya

bırakılır.
*Hamur için gerekli tüm malzemeler ve alabildiğince un ilavesi ile yumuşak

bir hamur yoğurulur. ( hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı)
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır ve tepsiye

dizilir.
*Üzerlerine birer fındık batırılarak hafif yassılaştırılır.
*180 derece ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir.
*Fırından çıkarılır çıkarılmaz soğuk şerbet tatlıların üstüne dökülür.
*Şerbeti çekmesi beklenir ve daha sonra servis tabağına alınır.
Not: Bir kaşık yardımı ile şerbet şekerparelerin üzerinde
gezdirilerek tatlının şerbeti iyice çekmesi sağlanabilir.

Etiketler:

<$I10 Yorum4>