<$Bl

<$Bl9 Ekim 2007 Salı>

<$BlMalzemeler:
1 kg balkabağı
4 su bardağı toz şeker
4-5 adet karanfil
1 su bardağı su

Üzeri için:
Ceviz

Yapılışı:
*Kabaklar soyulup dilimlenir, yıkanır ve bir tencereye alınır.
*Üzerine toz şeker, karanfil ve su ilave edilip kısık ateşte
Kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 1 saat) pişirilir.
*Soğuduktan sonra dövülmüş ceviz ile servis yapılır.

Not: Benim vaktim olmadığı için bekletemedim ama sizin vaktiniz olursa
pişirmeden önce kabakların üzerine şekeri ekleyip 4-5 saat bekletirseniz
tatlınız çok daha güzel olacaktır.
Afiyet olsun...

Etiketler:

<$I10 Yorum4>