<$Bl

<$Bl23 Eylül 2007 Pazar>

<$BlMalzemeler:

Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağ
6 tatlı kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı süt
1 çay bardağı iri kırılmış fındık

Keki için:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
125 gram eritilmiş margarin ( ben becel kullandım)
1 paket vanilya
1 paket kakao (25 gram)
½ çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
½ paket kabartma tozu

Yapılışı:
* Tereyağ, süt ve şekeri bir tavaya alın. Şeker eriyinceye kadar karıştırın.
Alt kısmına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıbın ( ben 23 santimlik kalıp kullandım )
içine karameli yayın. Üzerine fındık kırıklarını ekleyin ve kek hamurunu hazırlayana
kadar soğuması için buzdolabında bekletin.
*Kek hamuru için yağ ve şekeri çırpın. Yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam
edin. Kakao, vanilya, un, kabartma tozu ve tuzu eleyerek ekleyin. Hazırladığınız
karışımı karamelli fındıkların üzerine boşaltın.
*175 derecede 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, ters çevirerek
servis tabağına alın.

Afiyet Olsun...

Etiketler:

<$I10 Yorum4>