Malzemeler:
3 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta sarısı
½ paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı mahlep
2 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı çörek otu
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin:
2 adet yumurta akı
Haşhaş
Yapılışı:
*Oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve diğer tüm malzemeler eklenerek yumuşak
bir hamur yoğurulur.
*Hamur biraz dinlendirildikten sonra ceviz büyüklüğünde koparılan parçalara
örgü şekli verilip yağlanmış tepsiye dizilir.
*Üzerine yumurta akı sürülüp haşhaş serpilerek 180 derece ısıtılmış fırında
üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
3 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta sarısı
½ paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı mahlep
2 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı çörek otu
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin:
2 adet yumurta akı
Haşhaş
Yapılışı:
*Oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve diğer tüm malzemeler eklenerek yumuşak
bir hamur yoğurulur.
*Hamur biraz dinlendirildikten sonra ceviz büyüklüğünde koparılan parçalara
örgü şekli verilip yağlanmış tepsiye dizilir.
*Üzerine yumurta akı sürülüp haşhaş serpilerek 180 derece ısıtılmış fırında
üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
Etiketler: TUZLU KURABİYELER