<$Bl

<$Bl16 Aralık 2007 Pazar>

<$BlHaftasonundan enfes bir turta tarifi.
Çayın yanına harika eşlik edeceğine emin olabilirsiniz.
Şiddetle denemeniz tavsiyesiyle...
İyi haftalar.

Malzemeler:
150 gram margarin (yumuşamış)
½ su bardağı toz şeker
½ paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 adet yumurta sarısı
2 su bardağı un ( az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz)

İçi için:
3 adet elma
½ su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 kutu krema

Yapılışı:
*Hamur için gerekli tüm malzemeler ile yumuşak
bir hamur yoğurulur.
*Hamurdan elma büyüklüğünde bir parça ayrılır
ve dondurucuya konulur.
*Kalan hamur kelepçeli kalıbın içine yayılır. (ben 23 santimlik kelepçeli
kalıp kullandım)
*İçi için öncelikle şeker karamelleşinceye kadar bir tavanın içinde eritilir.
İçine 1 paket krema eklenir ve şeker eriyince dilimlenmiş elmalar ve tarçın
ilave edilip elmalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
*Turtanın üzerine iç malzemesi yayılır.
*10-15 dakika dondurucuda bekletilen hamur elmalı
malzemenin üzerine rendelenerek eklenir.
*180 derece fırında 35-40 dakika pişirilir.
*Tarçın ile süslenerek servis yapılır.

Etiketler:

<$I10 Yorum4>