<$Bl

<$Bl28 Ocak 2007 Pazar>

<$BlPastayı yaptıktan sonra kalan lor peynirini nasıl
değerlendirebilirim diye düşündüm.
İşte ortaya çıkan lezzeti ve sunumu hoş bir tarif.






Krep için:
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çay bardağı süt
6 çorba kaşığı tepeleme un
Tuz

İçi için:
1 kase lor peyniri
2 çorba kaşığı yoğurt
Tuz
Salam dilimleri

Yapılışı:
*Krep hamuru için gerekli malzemeler çırpılarak
karıştırılır. (renginin yeşil olması için 2-3 ıspanak
yaprağı rondodan geçirilerek krep hamuruna eklenir)
*Kızdırılmış olan tavaya kepçe yardımı ile karışımdan
dökülür ve önlü arkalı pişirilerek krep hamuru hazırlanır.
*Lor peyniri içine yoğurt ve tuz eklenerek karıştırılır.
*Hazırlanan kreplerin içine sürülür ve salam dilimleri
eklendikten sonra rulo şeklinde sarılır ve dilimlenir.

Not:Beyaz yada krem peynir kullanarakta krepleri
hazırlayabilirsiniz.

Etiketler:

<$I10 Yorum4>