<$BlKurabiyeler fırından yeni çıktı, çok leziz ağızda dağılıyorlar.
Benim şu sıralar çekirdekli hamur işleri favorim. İlk kez
kendim bir tarifde kullandım ve harika oldular. Çekirdek yerine
susam ile de deneyebilirsiniz.
Biz kurabiyelerden sırt çantamıza koyduk. Bu tarifi yayınladıktan
hemen sonra dünyanın en güzel şehirlerinden birine doğru yola
çıkıyoruz.
Kısa sürede döneceğiz. Gezi fotoğrafları ve yeni tarifler ile
görüşmek dileğiyle,
Sevgiler.
Malzemeler:
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket margarin ( 250 gram erimiş)
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta ( sarısı içine akı üstüne)
2 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı mahlep
Un
Yapılışı:
*Öncelikle elenmiş bir miktar un ve kabartma tozuna kuru
malzemeler eklenir ve bir kabın içinde karıştırılır.
*Ortası açılarak eritilip ılınmış margarin, sıvıyağ, yoğurt,
yumurta eklenir ve azar azar un ilavesi ile yumuşak bir
hamur yoğurulur.
*Hafif unlanmış tezgahın üstünde merdane ile 1cm kalınlığında
açılır ve şekilli kalıplar ile kesilip önce yumurta akına sonra
çekirdeğe (yada susama) batırılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye
dizilir.
*180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika üzerleri kızarmaya
başlayıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Etiketler: TUZLU KURABİYELER
<$BlSemracım çekirdekli kurabiyeyi ilk defa duyuyorum ama görüntüsü çok hoş, tahmin ediyorum tadıda çok güzeldir, ellerine sağlık.