<$Bl

<$Bl1 Nisan 2008 Salı>

<$BlSiteye girdiğinizde yine mi? aynı tarif dediğinizi duyar
gibiyim:)
Yeni ve harika bir tarif ile kendimi affettirebilirim sanırım.
Herkesin dolabında genelde bulunan bir meyve olan elma ile

hazırlanan, alt kısmı pamuk gibi yumuşacık bir kek, üzerinde
kekle lezzeti bütünleşmiş elma dilimleri ve en üstte çıtır çıtır
lezzetli bir katı olan elmalı kek tarifi. Dolapta bekleyen elmaları
değerlendirmek için elmalı tariflere göz gezdirirken görüp denedim.
Ben yaptığım şekli ile tarifi paylaşıyorum asıl tarife
buradan
ulaşabilirsiniz. Tarifin uzun olduğuna aldanmayın yapımı son derece
pratik.
Şimdiden kolay gelsin.
Sevgiler.




Malzemeler:

Üst kısım için:
½ su bardağı + 2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tarçın
4 tatlı kaşığı margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı fındık kırığı

Keki için:
5 tatlı kaşığı margarin
1 çay bardağı+1 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı+2 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
1 çay bardağı süt

2 adet elma

Yapılışı:
*Öncelikle üst kısım için elenen un, tarçın ve margarin
mikser ile karıştırılır.
*Toz şeker ve fındık kırığı eklenip karıştırılır ve bir kenara
ayrılır. ( Ekmek kırıntısı görüntüsünde oluyor)
*Keki için önce margarin ve şeker krema şekline gelinceye kadar çırpılır.
*Çırpmaya devam ederek yumurta, vanilya, elenen tuz, un, kabartmatozu
karışımı eklenir.
*Son olarak karışıma 1 çay bardağı süt eklenip karıştırılır ve karışım yağlanmış
kelepçeli kalıba boşaltılır.
*Üzeri spatula ile düzeltilir ve kabukları soyulup dilimlenmiş elmalar karışımın
üzerini tamamen kaplayacak şekilde yerleştirilir.
*Üst kısım için hazırlanan karışım elmaların üzerine bir kaşık yardımı ile yayılır.
*180 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirlir.

Afiyet olsun.

Etiketler:

<$I12 Yorum4>