<$Bl

<$Bl14 Haziran 2008 Cumartesi>

<$BlBu hafta sonundan haşhaşlı limonlu muffin ve kahvaltı
hazırlarken tesadüfen ortaya çıkan sosisli omlet tarifi.
Omlet tarifini yayınlamak konusunda kararsız kaldım

aslında.
Omlet ve sosisi ayrı düşünerek pişiriyordum ki ikisi aynı

zamanda piştiği için birleştirmeye karar verdim. Biz bu
şekilde çok beğendik.
Bu yüzden kahvaltı sofrasını renklendiren bu tarifi paylaşmaya

karar verdim.
Muffinlerin de hafif mayhoş harika lezzetleri denenmeye değer.
Denemek isterseniz işte tarifleri.





Malzemeler:

375 gram un (1 su bardağı un 125 gram)
1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
1 adet yumurta
1 adet yumurta akı
175 ml sıvıyağ ( 1 su bardağı sıvıyağ 250 ml)
150 ml süt ( 1 su bardağı süt 250 ml)
1 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
2 tatlı kaşığı haşhaş tohumu

Üzeri için:
2 tatlı kaşığı haşhaş tohumu


Yapılışı:
*Bir kabın içine un ve kabartma tozu elenir.
*Tuz ve şeker eklenip karıştırılır.
*Ayrı bir kabın içine yumurtalar konulur ve çırpılır.
*Sıvıyağ, süt, limon suyu, limon kabuğu rendesi eklenir

karıştırılır.
*Karıştırmaya devam ederek haşhaş tohumu ve yavaş

yavaş unlu karışım
eklenir.
*Katı kıvamlı bir hamur elde edilir.
*12 adet muffin kalıbının içine paylaştırılır ve üzerlerine

haşhaş tohumu serpilir.
*190 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir.

Afiyet olsun.

Etiketler:

<$I14 Yorum4>