<$Bl

<$Bl1 Haziran 2008 Pazar>

<$BlCheesecake çeşitleri içinde benim favorim limonlu.
Bende kendime bir ödül olarak bu haftasonu limonlu
cheesecake hazırladım. Daha önce yaptıklarım, göz
gezdirdiğim diğer tarifler, damak zevkimize göre yaptığım
değişiklikler ve sonuçta ortaya çıkan tadına bakıldığında
hımmmm nefis olmuş dedirten çilek soslu limonlu cheesecake.
Üzeri için taze çilekleri pudra şekeri ile rondoda çekerek

hazırladığım sosu kullandım. Bu arada pudra şekerinin
hindistan cevizi aromalı olması belli belirsiz bir lezzet kattı sosa.
Sizde kendinize ödül vermek istemez misiniz?
İşte bu güzel lezzetin tarifi...




Malzemeler:

Alt tabanı için:
1 paket eti burçak bisküvi
10 adet pötibör bisküvi
1 adet yumurta akı
100 tereyağ yada margarin (ben becel kullandım)
3 çorba kaşığı fındık kırığı

Üst kısım için:
2 paket labne peyniri (400 gram)
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
3 adet yumurta
1 adet limon kabuğu rendesi
½ limon suyu
1 su bardağı süzme yoğurt


Yapılışı:
*Öncelikle alt kısım hazırlanır. Bunun için bisküviler rondoda

çekilir.
*İçine 1 adet yumurtanın akı, eritilmiş margarin ve fındık kırığı

eklenip iyice özdeşleşene kadar yoğurulur.
*İçi yağlı kağıt ile kaplanmış kelepçeli kalıbın taban kısmına iyice

bastırılarak yerleştirilir ve üst kısım hazırlanana kadar buzdolabında
bekletilir.
*Labne peyniri ve toz şeker karıştırma kabının içine alınır ve krema

haline gelinceye kadar karıştırılır.
*Limon kabuğu rendesi,limon suyu ve süzme yoğurt eklenir karıştırılır.
*Karıştırmaya devam edilerek teker teker yumurtalar eklenir.
*Karışım hazırlanırken mikserin en düşük seviyesi kullanılır.
*Hazırlanan karışım kalıbın içine boşaltılır. Karışımın içinde kabarcık

kalmaması için kalıp hafifçe sallanır.
*Kalıbın etrafı alüminyum folyo ile kaplanarak sıcak su konulmuş bir

tepsinin içine yerleştirilir ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 1 saat
pişirilir. ( turbo ayarı kullanılmaz)
*Bu kurallara dikkat edilmez ise cheesecake pişerken çatlayabilir.
*1 saatin sonunda cheesecake fırından çıkarılmaz fakat tepsinin içinden

alınıp ızgara telinin üzerine yerleştirilir ve fırının içinde soğumaya bırakılır.
*Daha sonra buzdolabına konulur ve soğutulduktan sonra dilimlenerek

servis yapılır.
(1 gece dolapta beklemesini tavsiye ederim.)
Afiyet olsun.

Etiketler:

<$I14 Yorum4>